Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
Информатика | 10-11 класс

Зробіть призентацію на тему Графічний дизайн як засіб візуальної комунікації

ОТВЕТЫ

1 слайд. Значення графічного дизайну.

В умовах сучасної реальності значення візуалізації як однієї з найважливіших форм комунікації стає дедалі більше. Кількість інформації на сьогоднішній день стрімко збільшується і питання підвищення її «легкотравності» і візуальної компактності сьогодні актуальні як ніколи. Графічний дизайн в якості науки включає в себе такі напрямки, як дизайн, психологія, мистецтво, семіотика, видавнича справа.

2 слайд. Візуальні комунікація.

Візуальні комунікації - це передача інформації за допомогою зображень. Уявіть, що вам потрібно знайти вихід з приміщення. Ви не бачите покажчик з написом, але знаходите табличку із зображенням відкритих дверей. Така табличка - це візуальна комунікація, завдяки якій вам простіше орієнтуватися в просторі.

3 слайд. Графічний дизайн як знакова система сприйняття.

Візуально комунікативні інструменти дизайну варто розглядати тільки як об\'єкт реального соціального значення. І значний внесок у цю вніс філософ французького походження Жак Дерріда, який займався питаннями семіотики і вивчення мови як знакової системи. Завдяки його ідеям, зокрема, практично всі, що нас оточує (в тому числі і графічний дизайн) можна розглядати як знакову систему, як систему відносин і мовну в результаті.

4 слайд. Чим візуальні комунікації відрізняються від графічного дизайну?

Графічний дизайн і візуальні комунікації тісно пов\'язані, але не ідентичні. Так, графічний дизайнер вирішує проблему оформлення тексту, працює з шрифтом, кольором, нахилом букв і т. Д. Його робота - зробити рекламу красивою, гармонійної, створити певну композицію. Завдання ж комунікаційного дизайнера полягає в тому, щоб звести до мінімуму текстове повідомлення, замінити слова зображеннями.

5 слайд. Виникнення відросли графічного дизайну.

На сьогоднішній день графічний дизайн в значній мірі відрізняється від індустріального дизайну. За великим рахунком, сьогодні графічний дизайн являє самостійний напрям прикладного мистецтва, дату виникнення якого прийнято пов\'язувати з 1964 роком, коли Міжнародне товариство організацій графічного дизайну ICOGRADA провело перший конгрес, присвячений проблемам галузі.

6 слайд. Види графічного дизайну

Графічний дизайн вирішує безліч різних завдань за допомогою квітів, форм, зображень, композицій і типографіки. Вирішувати будь-які завдання одним способом або інструментом неможливо, тому існує кілька видів графічного дизайну. До основних видів можна віднести: Бренд-дизайн, Реклама, UI-дизайн, дизайн інформаційних табличок, Web-дизайн.

7 слайд. Основне завдання дизайнера.

Основне завдання дизайнера, що працює з інформацією, в першу чергу не зробити красиво, а зробити зрозуміло. Багато хто стикався з незрозумілими схемами в підручниках, в метро, ​​з незрозумілої навігацією, - і все це є наслідком неякісно виконаної роботи дизайнерів.

8 слайд. роль дизайнера

Графічний дизайнер є свого роду перекладачем. Зменшення кількості візуально відображається робить будь-який дизайнерський проект більш лаконічним і впорядкованим, а саме до цього прагнуть дизайнери при створенні ефективної комунікації.

9 слайд. У чому полягає успішність дизайнера.

Специфіка творчості дизайнера графіка полягає в тому, що він повинен не тільки повідомити глядачам конкретну Щоб отримати інформацію, а й відповідним чином піднести її. Тому дизайнер-графік - це і проектувальник, вміє вибирати засоби, необхідні для успішного вирішення тієї чи іншої комунікативної завдання, і маркетолог, який легко орієнтується в ринку інформації і добре уявляє, хто може бути її потенційним споживачем, і психолог, що знає закони зорового сприйняття.

10 слайд. Інструменти сучасного дизайнера.

Композиція, колір, шрифт - все це важливі інструменти сучасного дизайнера, за допомогою яких він наділяє інформацію в форму, структурує її, розставляє акценти і при необхідності збагачує додатковими смислами.

11 слайд. Значення Графічного дизайну.

Навколо людини на сьогоднішній день величезна кількість інформації, і все важче стає орієнтуватися в ній, оскільки одна частина з неї є інформаційним шумом, інша є недостовірною, третя здається просто нецікавою. Так, наприклад, на сьогоднішній день людина, перебуваючи в Інтернеті, рідко витрачає на один блок інформації більше 2 хвилин. Тому важливо, щоб дана інформація була візуально організована таким чином, щоб за цей час головні її частини були засвоєні.

СПАСИБО 0

0 слайд

1 слайд

2 слайд

3 слайд

4 слайд

5 слайд

6 слайд

7 слайд

8 слайд

9 слайд

10 слайд

11 слайд

СПАСИБО 0
Для написания вопросов необходимо войти в систему
Смежные вопросы:
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам