Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
Українська література

Як не стати яянином?
Помогите пожалуйста

ОТВЕТЫ

Ваше питання стосується «Казки про яян» Е.Андієвської, де яяни – це мешканці чарівного міста, де кожний яянин знає тільки своє Я, турбується тільки про своє Я, він будує собі житло і нічого йому більше не треба.

Як не стати яянином Люди звикли покладатися тільки на себе, бо уявляють себе всемогутніми тільки тому, що нібито все вони знають, все можуть зробити самостійно. Вони не спроможні вимовити ні слова, щоб попросити допомоги. Я вважаю, що це можна назвати хворобою «яянство», де тобою керує тільки твоє его, твоє Я. Не існує ніякого лікаря від цієї хвороби, окрім тебе самого, тому що тільки поборовши своє его, ти отримаєш можливість вийти на новий рівень, «відчинити брами».

«Яянство» пов’язане саме з глобальною проблемою людства – егоїзмом та егоцентризмом. Від егоїстичних людей відштовхується все та всі, руйнується особистість, що тільки засвідчується напівзруйнованими вежами в оповіданні. Щоб не стати яянином, треба поступатися своїми інтересами, орієнтуватися на співтовариство, душевне ставлення до інших людей. Але по-перше треба захотіти побачити світ ширше, зрозуміти, що світ не крутиться навколо нас, а саме наші почуття будують світ и наше уявлення про нього.


123
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам