Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
Українська література

О.Стороженко 12 вопросов по биографии

ОТВЕТЫ

 Питання до біографії О.Стороженка:

1. Який час припадає на літературну діяльність О.Стороженка (Відповідь:  суперечливий час розвитку України в суспільно-політичному, духовному та економічному сенсі, час боротьби уярмленого селянства проти кріпацтва, час національно-культурного пробудження)

2. Чиї традиції продовжує письменник (Відповідь: М.Гоголя, Г.Квітки-Основ’яненка)

3. Які загальні теми підіймає автор оповідань (Відповідь: історичні події, народні повір’я, бідність і багатство, побут селян та козаків, суперечності кріпацтва, аморальна поведінка панства та ін)

4. На якій мові друкувався Олекса Стороженко й чому (Відповідь: українська, російська – пов’язане з Валуєвським циркуляром, коли більш частина друкування на українській мові була припинена)

5. Де народився О.Стороженко, де пройшли його дитячі роки (Відповідь: О.Староженко народився в селі Лисогори на Чернігівщині, дитячі роки – на Полтавщині)

6. Хто став натхненням для подальшого розвитку письменницького таланту у Стороженка (Відповідь: Микола Гоголь, коли сказав, що писати треба для того, щоб поділитись почуттям, а не для змагання)

7. Яку посаду займав О.Стороженко (Відповідь: Олекса Стороженко був слідчим, що теж вплинуло на його творчість, закінчив кар’єру статським радником)

8. Як помер письменник (Відповідь: О.Стороженко впав в холодну воду, пошкодив ногу, раптово помер)

9. Після якого твору прийшла його відомість (Відповідь:  В 1857 р. О.Стороженко прославився своїм твором «Братья-близнецы»)

10. На чому грунтовалися деякі оповідання О.Стороженка (Відповідь: гуморески, уснопоетичні мотиви (фольклор), прислів’я та приказки стають ґрунтом для оповідань)

11. Що відокремлює письменника від інших письменників того часу (Відповідь: романтичний пафос оповідань, романтизація дійсності, ліричність)

12. Назвіть декілька  відомих творів О.Стороженка (Відповідь: «Марко Проклятий» (не закінчено), «Закоханий чорт», «Вчи лінивого не молотом, а голодом», «Два брати» та ін)

300
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам