Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
Литература

поясніть майстерність і новаторство гейне у розкритті інтимних почуттів ліричних героїв (на прикладі вірша «Коли розлучаються двоє»)

ОТВЕТЫ

Доля лірики г. Гейне, створеної ним в 30-і роки XIX століття, відрізняється особливою складністю. Вірші, вперше опубліковані в періодичних виданнях, склали потім поетичні нікли, які автор помістив у збірках своїх творів разом з художньою прозою і публіцистикою («Салопах»). Однак спроба Гейне видати в це десятиліття новий поетичний збірник не увінчалася успіхом. В результаті полеміки, що виникла у пресі між К.Гуцковим і Г. Гейне, не вийшовши з друку, поетична збірка придбала скандальну славу.

Лірика в творчій системі Г. Гейне займає незаперечно значуще місце. У літературу Гейне увійшов як поет, і незважаючи на те, що в його спадщині кількісно переважає проза, у свідомості сучасників і нащадків він залишається німецьким поетом. Однак не вся його поетична спадщина однаково детально досліджена. Найбільша увага традиційно приділяється "Книзі пісень" і "сучасним віршам", тоді як цілий період поетичної творчості, що охоплює перше десятиліття перебування Гейне у Франції, залишається без належної уваги; викликають інтерес у спадщині цього ієріода вважається критика і публіцистика.

926
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам