Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
Литература

Характеристика Амира Темура 1. Описание внешности (портрет*).2. Поведение, поступки героя.3 чувства переживания мысли 4 речь — о чём и как говорит герой 5 отношение к людям окружающему своему делу

ОТВЕТЫ

ь от Димы

Тамерлан (1336 - 1405 рр.) Був людиною складною, багатосторонній індивідуальності. Він сам створив свою долю і став помітною історичною постаттю.

Це було близько Самарканда, в місті Кеш, пізніше названим Шахрісабз, або "зелене місто", де в 1336 р у вождя невеликого племені народився син. Хлопчика називали Темур. Поранення правої ноги стрілою зробило його кульгавим. Саме тому він відомий як "Кульгавий Темур" або Тамерлан в англійській літературі.

Ще в юності він з'явився на політичній арені як активний політичний діяч і військова фігура. Ставши правителем Самарканда, він побудував велику армію і зробив безліч анексіоністських походів. Таким чином він розширив свою імперію, яка простягалася від річки Волги і Кавказьких гірських хребтів на Заході до Індії на Південному Заході. Але центр імперії був в Середній Азії. Тамерлан хотів призначити свого рідного міста Шахрісабз столицею, але деякі політичні причини змусили його залишити статус за Самаркандом, який ніжно називали "Сяюча Зірка сходу".Амір Темур вніс видатний внесок в національну державну систему, освіту і культуру, в загальний розвиток своєї держави. Він сприяв будівництву монументальних історичних будівель, особливо в Самарканді. Деякі з них можна побачити сьогодні.

356
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам