Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
История

Пожалуйста посчитайте заполнить небольшую таблицу по истории. 80 поинтовИ вопрос если сможете: Попри те що УЦР не втримала владу, її історичне значення важко переоцінити. Чому, на вашу думку, упродовж існування СРСР ця сторінка української історії була під забороною?.

ОТВЕТЫ

Ро́зпад СРСР — процеси системної дезінтеграції, що відбувалися в державі, суспільстві, народному господарстві, соціальній структурі, громадській і політичній сфері Радянського Союзу, що призвели до припинення існування СРСР після 26 грудня 1991 року.

Розпад Радянського Союзу в останнє десятиріччя XX ст. є завершенням не лише 70-літньої історії багатонаціональної комуністичної імперії, а й фіналом понад 400-літньої історії поліетнічної Російської імперії. Розпад СРСР не варто зводити лише до кризи соціалістичної системи, не враховуючи спадщини Російської імперії. Він є частиною загального процесу зникнення поліетнічних імперій та їх розщеплення на національні держави, прикладом чого в Європі стали Османська та Габсбурзька імперії в XIX і на початку XX ст., а на неевропейських територіях — деколонізація. Жовтнева революція та радянська влада всього лише відтягнули розпад Російської імперії на декілька десятиліть.

Розпад СРСР привів до незалежності 15 республік СРСР і появи їх на світовій політичній арені як самостійних держав.

35
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам