Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
История

Пожалуйста посчитайте пж, 15 Поинтов даю​

ОТВЕТЫ

В рамках "боротьби з космополітизмом" всіляко підкреслювалося перевагу "прогресивного" радянського мистецтва над "буржуазним", "занепадницькі" і "загниваючим". Перший заступник начальника Управління пропаганди і агітації Дмитро Шепілов писав у своїх статтях, що "тепер не може йти мова ні про яку цивілізації без російської мови, без науки і культури народів Радянської країни. За ними пріоритет ".

А в січні 1948 року в побут увійшло поняття "безрідний космополіт", яке прозвучало у виступі Жданова на нараді діячів радянської музики в ЦК КПРС.

Починаючи з цього часу і практично до хрущовської "відлиги" все західне мистецтво, що не вписується в канони "соціалістичного реалізму", оголошувалося ворожим.

Головне звинувачення проти них в тому, що вони "намагаються дискредитувати передові явища нашої літератури і мистецтва, люто обрушився саме на патріотичні, політично цілеспрямовані твору під приводом їх нібито художнього недосконалості". Критиків звинувачували і в боротьбі "проти прагнення зобразити цілісний, всеперемагаючий характер радянської людини".

75
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам