Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
Информатика

Чому землеробство жителей в Межиріччя называют иррациональным?​

ОТВЕТЫ

Тривалий час первісні люди лише споживали природні багатства: полювали на диких звірів, збирали плоди диких рослин, їстівне коріння, гриби, личинок комах. Згодом вони почали рибалити. Тобто люди не змінювали навколишнє середовище, пристосовувалися до нього і споживали готові дари природи. Господарство, у якому люди беруть все необхідне для життя у природи в готовому вигляді – це господарство привласнення.

Із покоління в покоління люди жили, дотримуючись своїх традицій. Проте у природі 10 тисяч років тому відбулися величезні зміни, і люди, щоб вижити, повинні були пристосуватись до цих змін.

Пригадайте! Які зміни відбулись у природі 10 тисяч років тому. Як це вплинуло на заняття людей?

1. Як і де виникли землеробство та скотарство? Одними з найвизначніших подій в історії людства стали виникнення землеробства та скотарства. Завдяки цьому люди змінили довкілля і спосіб свого життя.

Обговоріть в класі! Висловіть власні припущення, як людина винайшла землеробство та скотарство.

На думку більшості вчених, землеробство виникло в різних місцях у різний час. Близько 10 тисяч років тому в районі так званого «Родючого півмісяця», який охоплює Єгипет і Передню Азію, люди почали вирощувати пшеницю, ячмінь, горох, сочевицю. Близько 7 тисяч років тому на території Північного Китаю сіяли просо, у Південно-Східній Азії та Південному Китаї – рис, сою. У Центральній Америці близько 5 тисяч років тому місцеве населення культивувало гарбузи, перець та авокадо, а в Південній Америці – кукурудзу[1].

Люди знаходили родючі землі, розчищали їх від чагарників, вирубували ліси. Для посіву відбирали кращі зерна. Так поступово з’явились нові, культурні сорти рослин, які були більш врожайними та кращої якості, ніж їх дикорослі попередники.  

[1] Майже всі культурні рослини, що їх нині використовує людство, було відібраноі з багатьох диких рослин первісними людьми. Спочатку вирощували ті рослини, які в дикому вигляді росли в місцях їх проживання. Згодом культурні рослини розповсюджувались по всій Землі.

Объяснение:

794
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам