Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
Информатика

Яку математичну операцію потрібно виконати для переведення довжини двійкового коду повідомлень: а) з бітів у байти; б) з байтів у кілобайти; в) з мегабайтів у кілобайти? ВНИМАНИЯ ДАЮ 50Поинтов ЗА ПРАВИЛЬНИЙ ОТВЕТ!!! А ЗА НЕПРАВИЛЬНИЙ ЗАБЛОКИРУЮ!!!

ОТВЕТЫ

Як ви вже знаєте, для кодування даних використовують різні набори сигналів. Для кодування звуків мови використовують букви алфавіту. В українській мові літер 33, в англійській - 26. Набір сигналів для кодування числових значень складається з 10 цифр. Для кодування команд, що регулюють порядок руху на пішохідних переходах, використовують 3 кольори світлофора. Найменшу кількість сигналів для кодування повідомлень має азбука Морзе - лише 2 сигнали: крапка і тире.

З 1844 року азбуку, запропоновану американським художником Семюелем Морзе (1791-1872) (мал. 1.7), згодом названу на його честь, використовували для передавання повідомлень телеграфом. В азбуці Морзе літери текстових повідомлень кодуються послідовностями крапок і тире. Приклади кодування літер українського алфавіту наведено в таблиці 1.3.

Приклади кодування літер в азбуці Морзе

Таблиця 1.3

ето правильний поверь мне.

438
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам