Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
История

зробіть, хронологічну таблицю головних подій періоду(лютий 1942-28 жовтня 1944).у таблиці мають бути колонки:1. дата2. подія ( битва, операція...)3. наслідки​

ОТВЕТЫ

26 серпня 1943 року почалась одна з найбільших воєнних операцій світової історії, в результаті якої до кінця грудня від німецьких військ були звільнені Київ і практично вся Лівобережна Україна. Її масштабність зумовила величезну кількість жертв серед військовослужбовців з обох боків і мирного населення.

28 квітня 1943 року у Львові почався набір до стрілецької дивізії «Галичина», яка після річного вишколу брала участь у боях під Бродами проти армії СРСР, згодом — у Словаччині і Югославії, а свій бойовий шлях закінчила в Австрії як 1-ша Українська дивізія Української Національної Армії.

12 вересня 1943 року групою німецьких десантників на чолі з майором Гаральдом Морсом звільнено Беніто Муссоліні, заарештованого новим італійським урядом П'єтро Бадольйо і утримуваного у важкодоступному високогірному районі Апеннін. Втім лаври героя операції «Дуб» дістались гауптштурмфюреру СС Отто Скорцені, особисто вибраному Адольфом Гітлером для звільнення його «зниклого друга».

459
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам