Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
История

Поможіть пж до вечора ​

ОТВЕТЫ

Добувна промисловість Житомирщини базується на використанні зручно розташованих природних ресурсів. Своєрідний мінерально-сировинний потенціал краю представлений 524 родовищами і об’єктами обліку (враховуючи комплексність), які нараховують понад 26 видів корисних копалин. Це титанові руди, рідкісні метали та землі, декоративний й облицювальний камінь, п’єзокварц, пірофіліт, бурштин, сировина для скляної та будівельної галузей, торф тощо.

Порівняно з 2013 роком, у добувній промисловості і розробленні кар’єрів з основних видів продукції, на 25,4% зріс випуск граніту, необробленого або начорно обробленого, на 8,9% – мінералів інших, на 4,9% – гранул, щебеню (каменю дробленого), крихти та порошку.

Найбільшими підприємствами області є:

- Філія «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» ДП «Об’єднана ГХК», який спеціалізується на виробництві ільменітового концентрату для металургійної та хімічної промисловості;

- ТОВ "Овруч-Стоун" (кварцити, суміш кварцитова, порошок кварцитовий, щебінь);

- ВАТ «Коростенський кар’єр (щебінь різних фракцій, пісок декоративний з відсіву, посипка руберойдова);

- Овруцький щебзавод (щебінь фракційний, пісок будівельний, піщано-гравійна суміш);

- ЗАТ «Омелянівський гранкар’єр» (блоки гранітні, плити гранітні поліровані);

- ОП "Кварцсамоцвіти" спеціалізується на видобуванні та переробці п’єзооптичної, каменесамоцвітної природної та синтетичної сировини, природного декоративного каменя.

- ТОВ «Головинський граніт» (пам'ятні плити, гранітна бруківка, облицювальна плита, щебінь, кам'яні блоки, лабрадорит).

841
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам