Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
Литература

Пожалуйста посчитайте пожалуйста 1. Дайте визначення байки.2. З яких частин вона складається?3. Назвіть характерні ознаки байки.4. Що поєднує казку про тварин і байку?5. Чим вони відрізняються?​

ОТВЕТЫ

1. Байка  — один із різновидів ліро-епічного жанру, невеликий алегоричний, здебільшого віршований твір повчального змісту, з яскраво вираженою мораллю.

2. Байка складається з двох частин: 1) зображення подій чи розповіді про них і 2) повчання (мораль), яке містить у собі поради, напучення.

3. Байка - віршований або прозаїчний літературний твір повчального сатиричного характеру. Наприкінці байки міститься короткий повчальний висновок - так звана мораль. Дійовими особами зазвичай виступають тварини, рослини, речі. У байці висміюються пороки людей

4. І байка і казка розповідає нам про вигаданих персонажів, розповідають нам про пригоди. А ще і в казці і в байці є повчальний момент. У байці повчальний момент більш яскраво виражений, а багато казки взагалі закінчуються словами: "... Казка брехня та в ній натяк ..."

5. Байка – коротка повчальна розповідь, що складається з двох рівнозначних частин: опису події і афористичної кінцівки або початку. Казка не має явно вираженої повчальної установки. Її зміст детально передає події, в результаті яких герой перемагає зло і отримує нагороду. На відміну від казки як переважно оповідного жанру, байка є сатиричним твором. У казці основними засобами художньої виразності є метафора і постійні епітети, у байці – алегорія. Персонажі казок найчастіше люди і міфічні істоти, рідше – звірі. У байках дійові особи, як правило, – тварини.

456
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам