Регистрация
Войти
Стать экспертом Правила
Литература

Хто винен в тому, що Чіпка став Пропащою дитиною? Пожалуйста посчитайте по братски )))​

ОТВЕТЫ

Роман "Хіба ревуть воли, як ясла повні?" Панас Мирний та його брат Іван Білик почали писати під враженням розповіді про реальну людину — розбійника Василя Гнидку. Роман, в якому соціально-історичний аналіз дійсності поєднується з глибоким психологічним дослідженням внутрішнього світу людини, називається соціально-психологічним. Твір уперше був надрукований у 1880 році в Женеві. При перевиданні в Росії автори дали йому назву "Пропаща сила".

Головний герой твору — Чіпка, селянин — бунтар, невтомний шукач правди, котрий зрештою зійшов на криву стежку злодійства і став "пропащою силою".

Чіпка — хлопець, який ніколи не бачив свого батька. Його батько був розбишака, якого за непослух відправили в москалі. Мати в нього — бідна селянка. Чіпка зростає у злиднях, в атмосфері ворожості і недоброзичливості. Діти не брали його до свого гурту, і матері він майже не бачив, бо та весь час тяжко працювала. Зате любила його бабуся. Як хтось образить дитину, вона і пожаліє, і голівку погладить, і казочку про Бога розкаже. Чіпка всім цікавився, про все бабусю розпитував. "Я, бабусю, буду добрий... я злого не робитиму", — каже він їй після розповіді про Бога.

Як підріс Чіпка — став бігати: то вибіжить було з двору на вигін, та прямо до дітвори так і чеше. А вони почнуть з нього глузувати, щипати, а іноді поб'ють та й проженуть. Село знає одну славу — честь. Ось на селі й питають: чи "чесного" роду? А тоді вже й братаються... Чіпка був "виродок"... Як же Чіпку прийняти до гри?!

784
Контакты
Реклама на сайте
Спрошу
О проекте
Новым пользователям
Новым экспертам